Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του λαού

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 9/7/2011                                                                         ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ              Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Metro»                                                Συνέντευξη στην εφημερίδα «Metro» παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθούν οι απαντήσεις της Αλέκας Παπαρήγα στα ερωτήματα της συνέντευξης.
Για τα μέτρα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης
Αυτό που ισχυρίστηκε το ΚΚΕ από την αρχή είναι ότι με το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και όσα ακολουθούν, οδηγούν το λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, σε μόνιμη εξαθλίωση, ώστε να είναι ελεγχόμενη και όσο γίνεται περιορισμένη η χρεοκοπία, δηλαδή η καταστροφή των συσσωρευμένων κεφαλαίων που έχουν μεγαλοβιομήχανοι, τραπεζίτες και άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές απ' την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Γι' αυτό, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, εμείς είπαμε ότι το μνημόνιο πέτυχε τους στόχους του και τώρα φέρνουν το επόμενο για να ολοκληρώσει το έργο. Το ψέμα της κυβέρνησης είναι ότι με τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων θα βγούμε από την κρίση, θα αντιμετωπιστεί το χρέος. Ο πραγματικός στόχος ήταν και είναι να πληρώσει την κρίση και το χρέος ο λαός που δεν ευθύνεται, αλλά κυρίως να γκρεμιστούν όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων, και του λαού, πράγμα που γίνεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ανεξάρτητα από το ύψος του χρέους και του ελλείμματος. Κατά συνέπεια, ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί την κυβερνητική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς που κάνουν μαζί κυβέρνηση - πλουτοκρατία.
Ο λαός διαφωνεί, δυσφορεί και αγανακτεί με τα μνημόνια, με την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι με αυτά συμφωνούν η ΝΔ, ο Καρατζαφέρης και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Πρέπει να εμπιστευτεί τώρα το ΚΚΕ, να συμπορευτεί μαζί του για να οργανωθεί η ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Μπορούμε να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική που καταδικάζει το λαό να ζει χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία, στην φτώχεια, στην ανασφάλεια. Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας, να αναπτύξει προς όφελός τους όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Θυμάστε, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που είπε ότι το Μάαστριχτ, η ΟΝΕ και το ευρώ θα φέρουν στο λαό μεγάλα δεινά όταν όλα τα άλλα κόμματα έλεγαν ότι θα φέρουν «ευημερία και σταθερή ανάπτυξη για όλους». Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη για όλα όσα έγιναν σε βάρος του λαού, για όσα γίνονται σήμερα. Το δίλημμα μέσα ή έξω από το ευρώ, μένοντας μέσα στην ΕΕ και με άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων, είναι παγίδα για το λαό και αφορά μόνο τμήματα της πλουτοκρατίας για το ποια θα ζημιωθούν και ποια θα κερδίσουν.
Το ζήτημα δεν είναι ο λαός να διαλέξει αν θα τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια με ευρώ ή με δραχμή, αλλά να τους ανατρέψει. Κι αυτό μπορεί να γίνει με πάλη για αποδέσμευση συνολικά από την ΕΕ, χωρίς να βάλει στη θέση της άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία και με λαϊκή εξουσία, ώστε οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι τράπεζες, οι βιομηχανίες, να ανήκουν και να υπηρετούν το λαό. Μόνο έτσι ο λαός μπορεί να πει και στους Ελληνες και στους ξένους τοκογλύφους: «Δεν σας χρωστάω, μου χρωστάτε», γιατί αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια.
Για την «πλατεία» και τις προβοκάτσιες
Ας το ξεκαθαρίσουμε: Είπαμε ότι στην πλατεία δεν πήγαν μόνο αυθόρμητα απλοί άνθρωποι, κυρίως ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που ήθελαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Στην «πάνω πλατεία» έδιναν μάχη για τον έλεγχό της δυνάμεις της ΝΔ και διάφορες εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις, ενώ στην «κάτω» οι διάφορες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλοι προσποιούμενοι τους ανεξάρτητους και τους ακομμάτιστους. Γι' αυτό όλα τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - χαιρετούσαν και μιλούσαν εξ ονόματος της πλατείας.
Οι κουκουλοφόροι που αξιοποιούν η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ για τη βρώμικη δουλειά και για να παρασύρουν στην προβοκάτσια ανθρώπους που είναι αυθόρμητα αγανακτισμένοι, ώστε να βρουν πρόσχημα να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ειδικά όταν είναι μέρα απεργίας, είναι άνθρωποι που διασυνδέονται με κέντρα και διάφορες υπηρεσίες.
Για τον αν οι προπηλακισμοί βουλευτών υποκινούνται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ
Οχι, δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Είναι πολλοί και διάφοροι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη λαϊκή αγανάκτηση και προσπαθούν να την εγκλωβίσουν σε ξεφωνητά και γιαουρτώματα κατά βουλευτών. Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις μεγάλες αντιφάσεις και παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μία δεν αμφισβητεί το σύστημα και εχθρεύεται την ταξική πάλη, ενώ από την άλλη γοητεύεται από μικροαστικές αντιδράσεις και εκτονώσεις ορισμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι στόχοι της είναι: Να εμφανιστεί από θύτης θύμα, αλλά και στο όνομα κατά της βίας να κλιμακώσει την καταστολή κατά των λαϊκών αγώνων, του ταξικού κινήματος, για να υποτάξει το λαό.
Για τις εκλογές
Απαιτούμε εκλογές για να έχει την ευκαιρία ο λαός να καταφέρει ισχυρό πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, που κοροϊδεύει ότι δήθεν είναι κατά των μνημονίων και ψηφίζει τα βασικά μέτρα που τα υλοποιούν και στα άλλα κόμματα, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη και άλλους, που όλοι μαζί είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση που θα αλυσοδέσει το λαό για να το λεηλατήσουν ακόμα περισσότερο τα μονοπώλια. Και αυτό που είναι ανάγκη όσο ποτέ να γίνει, μπορεί να γίνει με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό. Ετσι θα δώσουμε λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου