Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

"Η Ευρώπη αλλάζει" ... στη χώρα του ποτέ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ                             
"H Ευρώπη αλλάζει κι αυτό είναι βεβαιο" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε πρωινή εκπομπή.
"Αλλάζει κι από υπηρέτης των συμφερόντων των τραπεζιτών, επιστρέφει σε αυτό που ήταν από την αρχή ο σκοπός της που είναι η ευημερία των λαών"!! 
Τα δυο θαυμαστικά ειναι λίγα για τη φοβερή και τρομερή δήλωση που δείχνει που είναι το μυαλό, άντε να δεχτώ πως δεν είναι η άποψη όλων και μου πειτε πως είμαι άδικος, των συντριπτικά περισσότερων στο Συριζα.

Από τι φαίνεται πως αλλάζει "η Ευρώπη" βρε παιδιά;
Από τις δηλώσεις του σύντροφου Ολάντ που παει να βγει Σαρκοζικότερος του Σαρκοζύ πριν προλάβει να κλείσει 2 βδομάδες πρόεδρος; 
Από τη χυδαία επίθεση που κάνουν τα διευθυντήρια είτε σαν θεσμοί είτε ατομικά ο καθε εκπρόσωπος της ΕΕ(αξιωματούχοι των eurogroup, ecofin, comission κλπ) προσπαθώντας να επηρρεάσουν τον ελληνικό λαό;
Από το πυρ ομαδόν δεξιών και σοσιαλδημοκρατών περί ανάγκης τηρησης των δεσμευσεων της Ελλάδας;
Από την επίσκεψη επιτήρρησης και νουθεσίας του κ.Σούλτζ πριν λίγες μέρες;
Από τις δηλώσεις του "κόκκινου" Ντάνυ που λεχει γίνει από κόκκινο πανι κόκκινο χαλί στα πατώματα των καπιταλιστικων θεσμών;
Από τον τρόπο που υποδέχτηκαν τις απόψεις του Συριζα οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημικράτες στην περιοδεία του αρχηγού του; Από τι;

Η "Ευρώπη",όπως λεει πονηρά η κ.Κωνσταντοπούλου για να μπορεί να ελλιχθεί ανάμεσα στη διάθεση των λαών και την ΕΕ, δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Η ΕΕ είναι ενα κατασκεύασμα του μεγάλου ευρωπαικού κεφαλαίου που δεν έχει καμια σχέση με την εξυπηρετηση των συμφερόντων των λαών. Η ΕΕ δεν είναι ένα ραντεβού των πρωθυπουργών και των υπουργών οικονομικών που κάθονται και συζητάνε ελεύθερα και χαλαρα πίνοντας τον καφέ τους. Η "Ευρωπη" είναι η ΕΕ του Μααστριχτ, που είναι ένας απόρθητος θώρακας προστασίας μονοπωλιακών συμφερόντων, ένα σύνολο νομικών πλαισίων που διαρκώς "μεταρρυθμίζεται" και "εκσυγχρονίζεται" προς όλο και συντηρητικώτερη και αντιλαικότερη κατεύθυνση -βλέπε συνθήκη της Λισσαβώνας που την κατήγγειλε και ο Συριζα- που δεν φτιάχτηκαν για το καλό μας, κι αν έχει μείνει λίγη Αριστερη λογική και σοβαρότητα εκεί ας το ομολογήσουν. Κι αν είναι να περιμενουμε μέχρι να βάλουν τα μονοπώλια που βρίσκονται πίσω από την ΕΕ λευκά φτερά και να γίνουν άγγελοι που θα προστατευουν τους λαούς και να "επιστρεψει η ΕΕ στον αρχικό της σκοπό που ήταν η ευημερία των λαών" τότε δε μιλάμε για δευτερα παρουσία, όπως κατηγόρησαν το ΚΚΕ, αλλά για καταστροφική "πολιτική αφέλεια" για να χρησιμοποιήσω την πιο επιεική λέξη που μπορώ. Πιο "αφελής" πεθαίνεις ή μάλλον σκοτώνεις. Πιο αυταπάτη λέγεται και παραίσθηση.
Ειλικρινά θα ήθελα τη γνωμη των φίλων του Συριζα για το θέμα. Ειναι η ΕΕ μηχανισμός ευημερίας των λαών; Τι λένε οι αγωνιστές του Συριζα με τους οποίους πολλές φορές περπάτησα στις πορειες ακούγοντάς τους να φωνάζουν "Ουτε ΕΕ ουτε ΔΝΤ"; Δυστυχώς αυτό που αλλάζει δεν είναι η "Ευρώπη".
Αλλο είναι αυτό που αλλάζει και δεν θέλετε να το δείτε...Φιλικά και χωρίς καμία εμπάθεια το λέω.

Δυστυχώς 2 χρόνια εξαθλίωσης ενορχηστρωμένα από την ΕΕ δεν έβαλαν μυαλό σε αυτούς που υπερψήφιζαν το Μααστρχτ το 1992 πιστεύοντας οτι μπορούσαν να το αλλάξουν. Οσο κι αν "βάλουμε το σύμπαν να συνομωτήσει", 'οσες προσευχες κι αν κάνουν κάποιοι να τους δικαιώσει ο χρόνος, ο καπιταλισμός δεν πρόκειται να γίνει φιλολαικός. Ουτε στην δευτέρα ούτε στην τρίτη παρουσία ούτε στη χώρα του ποτέ...

ΥΓ1: Ρωτούν πολλοί τι ήταν αυτό που με έχει κάνει να αλλάξω στάση και να κάνω τόσο σκληρή κριτική στον Συριζα. Εγω άλλαξα στάση;
ΥΓ2: Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο του Γ.Δελαστίκ στο σημερινό ΕΘΝΟΣ. Δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών (Οχι μόνο προς τον Σύριζα) Η ΕΕ, η "Ευρώπη" όπως την λένε όσοι θέλουν να κρύψουν το ρόλο της και τη σκληρή αλήθεια, πραγματι αλλάζει αλλά ακριβώς προς την αντίθετη κατευθυνση, όπως είναι λογικό, όσο δυναμώνουν οι αέρηδες της κρίσης και υπάρχει ανάγκη στήριξης ενός συστήματος που τρίζει. Η ΕΕ στην απλή ερώτηση "Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" ας μην κάνουμε πως δεν ξέρουμε τι θα απαντήσει.                                    

                                                                                                                                                                                          Ανόητα, αυτονόητα κι αυτοκτονόητα


Οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας -που ...την εταιρεία τους μεσα - θεωρούν όλοι λεει αυτονόητο οτι πρεπει να τηρήσουμε τις "δεσμεύσεις" ΜΑΣ και τις υπογραφές ΜΑΣ..Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι!

Πρώτα από όλα λοιπόν δεν υπάρχει καμιά δεσμευση ΜΑΣ και καμια υπογραφή ΜΑΣ.
Οταν οι Βενιζέλοι, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Σαμαράδες και σία έβαζαν τις υπογραφές ΤΟΥΣ,  ο λαός ήταν στα κάγκελα κυριολεκτικά και γκρέμιζε το πολιτικο τους σύστημα στους δρόμους και τις απεργίες. Οπότε ας τ'  αφήσουν οι πονηροί εταίροι τα περι δεσμεύσεων.
Επίσης να αφήσουν και τα περί βοήθειας γιατί τα δανεικά δεν τα έδωσαν τζάμπα αλλά για να κερδίσουν. Ειναι σα να σου λεει ο τοκογλύφος οτι σε "βοηθάει" κι οτι εκτός από το οτι πρεπει να του επιστρέψεις τα τοκογλυφικά πρέπει να μετατραπείς και σε σκλάβο του για 3-4 δεκαετίες και μετά βλέπουμε. Τρελα πράγματα δηλαδή.
Αυτό που φαίνεται βεβαια πεντακάθαρα με την πρώτη ματια, είναι το τι σκουλήκια είναι οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες που τολμλανε να ονομάζονται ακόμα Αριστερά και που καποιοι σοβαροί Αριστεροί τους είδαν και για ελπίδα κι "αλλαγή σελίδας"! Ουτε ο Σαρκοζύ δεν ήταν τόσο καθαρός και κάθετος απέναντί μας σε έμμεσες απειλές και εκβιασμούς όσο ο σύντροφος Ολάντ! Οσο για τον κ.Σούλτζ και τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες τι να πεις...αν εχεις τέτοια αδέλφια (άδελφά κόμματα δεν τους είπε ο Βενιζέλος;) καλύτερα μοναχοπαίδι κι ανάδελφος και να στηρίζεσαι στα δικα σου χέρια, αντί να κοιτάς συνέχεια πίσω μην έρθει καμια αδελφική μαχαιριά.

Τα αυτονόητα που λένε βεβαια τα ξέρουμε και είναι τόσο ανόητα όσο δε λέγεται.
  • Μιλάνε για το αυτονόητο της φτώχειας και της εξαθλίωσης για το λαό μας στέλνοντας μυστικά μυνήματα και στους δικούς τους λαούς.
  • Για το αυτονόητο ότι ενω η ανεγία είναι στο 25% εμείς να συνεχιζουμε το ίδιο βιολί λιτότητας ώστε να φτασουμε τρ'εχοντας το 30%!
  • Για το αυτονόητο ενω είσαι άνεργος μηνες και δεν έχεις μία να τρεχεις να πληρώσεις τα χαράτσια για να τηρησεις τις δεσμεύσεις ΤΟΥΣ  σαν πραγματικός κύριος.
  • Για το αυτονόητο ενω τα 400 ευρώ δε φτάνουνε ούτε για ζήτω, εσύ να συμφωνείς και να υπογράφεις συμβασεις για ακόμη πιο λίγα για να ισοσκελήσεις το "πρωτογεν.."...όπως κι αν λέγεται.
  • Για το αυτονόητο να δουλεύεις όσες ωρες σου λένε, 10,12,15 όποτε σου λένε και να ΄δεχεσαι να (μη) σε πληρώνουνε άμα θέλουνε κι όποτε έχουν.
  • Για το αυτονόητο να συμφωνείς να σου καταργούν τη Δημόσια υγεία, παιδεία κλπ. κι εσυ να χειροκροτάς τη μείωση της "σπατάλης" του κράτους ενώ αυτοί εχουν από 50 ακριβοπληρωμένους συμβούλους ο καθένας για να τους δίνουν ακριβείς οδηγίες για το πως θα σε εξοντώσουν και σε συνεργασία με τους φίλους τους κεφαλαιοκράτες σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει για το καλό της πατρίδας,δηλαδή της τσέπης τους που είναι και η μόνη τους πατρίδα.

Η λίστα με τα ...αυτοκτονόητα δεν έχει τέλος και δεν έχει νόημα να την συνεχισουμε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό.
Γιατί θεωρούν όλα τα παραπάνω αυτονόητα και δεν θεωρουν αυτονόητο ότι δεν υπάρχει σάλιο στις τσέπες του κόσμου αλλά ούτε και διάθεση για περισσότερο σκοτάδι και θανατο;
Γιατί δεν θεωρούν απολύτως αυτονόητο οτι πρεπει όχι μονο να κόψουν αυτο το βιολί αλλά και να δώσουν πίσω όσα μας πήραν, όχι απλά γιατί είναι δίκιο, αλλά και γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει η οικονομία; Πως γινεται ρε παιδί μου αυτοί που κατήγγειλαν το λάθος της μονόπλευρης λιτότητας -ακόμη κι ο αθεόφοβος ο Σαμαράς- να ζητάνε κι αλλη μονόπλευρη λιτότητα;

Εννοείται οτι πρεπει να θεωρείται αυτονόητο ότι όποια κυβερνηση κι αν προκύψει, είτε της Δεξιας-κεντροδεξιάς έιτε του κέντρου-"κεντροαριστεράς", θα πρεπει να καταργήσουν όλη αυτή τη λαίλαπα γιατι δεν παει άλλο. Κι αυτό δεν θα το χειροκροτήσω καν. Τα αυτονόητα δεν τα χειροκροτάς. Δεν πανηγυρίζεις ούτε κάνεις δέκα μετάνοιες ευχαριστώντας σαν ανατολίτης σκλάβος, όταν ας πουμε σου πληρώνουν τον κόπο σου ή δεχονται το βιβλιάριο υγείας σου ή σου πληρώνουν το επίδομα άδείας και σ'αφήνουν να ξεκουραστεις 2 βδομάδες. Μην τρελαθούμε εντελώς.
Αν λοιπόν δεν τα κάνουν αυτά, αυτονόητα θα αυτοκτονήσουν. Οσο για μας τι είχαμε τι χασαμε. Τον ξέρουμε το δρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου